Hyvä median edustaja,

endometrioosi koskettaa Suomessa 200 000 naista, pitkän diagnoosiviiveen vuoksi näiden naisten elämänlaatu on heikentynyt merkittävästi. Media voi osaltaan edistää endometrioosia tietämättään sairastavia hakeutumaan asiantuntevaan hoitoon sekä kertoa tarinoita elämästä endometrioosin kanssa.

Endometrioosiviikon 2018 pääteemana on ”Elämää endometrioosin kanssa”. Teemalla haluamme kertoa tarinoita siitä, miten endometrioosi vaikuttaa sitä sairastavien ja heidän läheisten elämään.

Teemaviikon aikana Endometrioosiyhdistys ry pyrkii rikkomaan vaikenemisen kulttuuria ja lisäämään tietoisuutta endometrioosista. Viikon ohjelmassa on erilaisia tapahtumia sekä avoimia keskustelutilaisuuksia.

Yhdistyksellä on tarjota haastateltaviksi kokemusasiantuntijoita. Haastattelupankissamme on erilaisia endometrioosittarien selviytymistarinoita, on kyse sitten elämästä endometrioosin kanssa, lapsettomuudesta, radikaalileikkauksesta, hormoonihoidoista, kroonisesta kivusta jne.

Lisäksi meillä on joukko terveydenhuollon asiantuntijoita ja endometrioosiin perehtyneitä lääkäreitä, joita voimme pyytää haastateltaviksi tai tarkistamaan jutun faktatiedot.

Tiedote Endometrioosiviikolla kiitetään hyvästä hoidosta, vapaasti julkaistavissa.pdf

Jutta Laino-Tabell, Toiminnanjohtaja

p. 050 3724453